måndag 13 juli 2009

Surt lövverk


Denna bild är gjord som en tolkning av Terjes teknik. Blev inspirerad av alla hans kreativa bilder där en snabb svala/seglare även ingår i kompositionen. Och oftast finns där ju även någon form av figur med - därav titeln "surt lövverk". För ni ser väl den sura gubben?
- Sedan finns där även med en figur till - vilket jag uppmärksammat nu senare. Till höger om ansiktet sitter en fågel i profil. Och att en Svala flyger där gör ju inte bilden sämre? Tror att det är en Hussvala. Tornseglarna som har sina ungar i en holk på mitt stall flög inte här denna kväll.
- Bilden är inte beskuren eller bearbetad i efterhand.
Nikon D3, 200 mm, 1/3200 sek och bländare 4,0

/Mats

3 kommentarer:

 1. Mats,
  Finfin bild ! -Lite abstrakt och så den där siluetten som förgyller bilden, snyggt.
  Jag tycker det är jättekul med alla inlägg här och att vi är aktiva "tillsammans" även efter kursen.
  Ett par funderingar:
  1: Vad tror du/ni om att lägga upp lite länkar till personliga bloggar och hemsidor. Du har tex själv en egen hemsida med många fina bilder på. Lägger man upp en adress/länk i ett inlägg så glöms den fort bort. Ju fler inlägg vi gör desto snabbare blir inläggen dessutom "historia".
  2: Jag vill inte på något sätt konkurerna med Terjes blog, ide´n kommer nämligen ursprungligen därifrån, men tror ändå att det skulle kunna trigga oss till att välja lite nya motiv och skapandet av nya bilder.
  Det jag tänker på är "UTMANINGEN". Terje har kört ett antal utmaningar på sin blog, med fokus på en viss typ av bild eller tema och en "grand final" där bilderna läggs upp på bloggen för allmänn beskådan. Hade inte det varit lite kul att vi alla kämpar med ett visst tema under en period?
  Vi kanske skall börja med att "utmana" Terje och se om han vill kontra med att utmana oss...?

  Vad sägs ?
  MagnusJ

  SvaraRadera
 2. Jasså Magnus... Vill du att ni ska utmana mig? Hehe...

  Bilden på svalan är riktigt bra Mats! Den kommer med i utmaningen. Du var först med att lämna bidrag. :)

  SvaraRadera
 3. Hej Magnus.
  - Klart vi ska lägga upp lite länkar med mera. Och Terje kan man ju aldrig konkurrera ut - så det är lugnt.
  Ska se vad verktygen tillåter beträffande upplägg av länkar med mera. Återkommer!
  - Någon form av utmaning oss emellan med ett fastslaget tema är ju en klockren idé. Vi får väl fundera lite på lämpligt tema. Och sedan kör vi. Bra synpunkter/idéer Magnus.
  - och tack både Magnus o TERJE för att ni gillade bilden.

  /Mats

  SvaraRadera