måndag 20 juli 2009

Suddiga träd


Har fått lite negativ respons på bider på min blogg där jag försökt mig på abstrakta motiv genom att röra kameran under exponeringen. Ändå har man på dessa kunnat se vad de "föreställer".
Är det så att antingen skall det vara klart och skarpt eller helt non figurativ. Vad tycker ni?
Efter det att jag träffade Terje i höstas har jag fått en helt ny syn på den typen av bilder.
1 sek. bl.22 ISO100 85mm
/James


4 kommentarer:

 1. Fortsätt med detta. Jättefint trots att jag ser att det är träd/ Veronika

  SvaraRadera
 2. Den här bilden är jättefin!
  Jag har också märkt att oskarpa bilder, "målningar", tas emot antingen mycket negativt eller myckat positivt. Sällan med någon kommentar däremellan. Här i bloggen verkar vi ju alla gilla dem i alla fall! / Birgitta

  SvaraRadera
 3. Hej James.
  - det är skillnad på suddiga och suddiga bilder. Dvs att få till en abstrakt bild som är bra är inte helt lätt. Här har du lyckats riktigt bra.
  Det gäller verkligen att få balans mellan kamerans rörelse i förhållande till slutartiden. Har själv laborerat under nästan två år för att hitta mitt sätt att skapa bilderna på...
  - men som sagt. Här har du lyckats bra enligt mitt tycke!
  Kan du inte bara testa att göra en variant (på denna bild) där du ökar konstrasten i bildbehandlingsprogrammet!? Och sedan gå in på selektiv färg och endast öka mättnaden i det svarta. Testa o se vad du tycker efter det ingreppet.
  /Mats

  SvaraRadera
 4. Hej Mats
  Gjorde som du föreslog med den skilnaden att eftersom jag använder Lightroom så fick det bli ökad kontrast + blacks. Det blev en helt annan bild där jag tappade det skira gulgröna ljuset. Fortfarande lite osäker beträffande denna typen av "moderna" landskapsbilder. Men jag fortsätter att testa. Tacksam för tips.
  /James

  SvaraRadera