lördag 1 augusti 2009

Blåbärsöga




Återvände till Tjolöholm och dammen där. Det var väldigt lugnt och skönt under några förmiddagstimmar innan parken fylldes av folk framemot lunch. Sländor, flugor och fjärilar var lite morgonstela så jag hann få dem på bild när jag klev runt i snåren. Jag känner att jag fortfarande exprimenterar med skärpedjup, kompositioner m.m. Den här bilden är ett försök till något helt annat än jag gjort tidigare (gör sig bäst i förstoring). Är inte klar med mina funderingar över "för oskarpt" och "för lite oskarpt".

/Birgitta

4 kommentarer:

  1. Kanonbra bild tycker jag!
    Skärpan sitter perfekt och "oskärpan" förstärker detta ytterligare.
    Jag störs lite av att benet nere i vänstra hörnet har hamnat inom skärpedjupet. Kanske skall du prova att beskära bort detta för att få en ännu bättre bild?
    Vad har du använt för bländare, tid, objektiv etc..?-Fick du till skärpan på ögat utan stativ ?

    Snyggt jobbat!
    //MagnusJ

    SvaraRadera
  2. Tack för kommentarerna! Ska testa idag hur det blir när jag tar bort mer av benet. Just där har jag redan skurit bort ett irriterande grässtrå men det borde gå att ta mer. Håller med dig om att det kan höja bilden.
    Jag har använt mitt Tamron 90 mm makro och körde hela dagen på frihand för att träna det(även den andra bilden på min blogg är frihand). Övriga värden: F/8, 1/500 och ISO200.
    /Birgitta

    SvaraRadera
  3. Mycket bra bild. Bra är även den som du har på din egen blogg. Nästan bättre med skuggan. /Ove

    SvaraRadera