fredag 7 augusti 2009

Inte bara knipor...


Hej!

Här är en bild på gräsänder med något längre slutartid. Gillar den rörelseoskärpa som fåglarna skapar.

/Jimmy

4 kommentarer:

 1. Absolut. Dvs gillar också den rörelseoskärpan.
  - 1/15 sek typ ?

  /Mats

  SvaraRadera
 2. Nja... lite långsammare 1/2 sek.

  /Jimmy

  SvaraRadera
 3. Det här är just en sådan bild jag menar när jag pratar om att jag har mycket tankar om skillnaden mellan för lite resp. för mycket oskarpt. Jag gillar ju kreativa oskärpan när det är mycket oskarpt men har fortfarande lite svårt för bilder som kan se "misslyckade" ut (som min lom tidigare). Därför hade jag kanske på min nivå tagit bort fågeln till höger och behållit de andra två. Men, detta är ett område där det finns mycket tyckande och personlig smak så inget är rätt eller fel. Jag skulle gärna vilja ha mer diskussioner här om vad fler tycker och fler förslag till förbättringar av alla våra bilder som vi lägger upp.
  /Birgitta

  SvaraRadera
 4. Hej!

  För mig är det nog en fråga om vad jag vill med bilden. Om man tar den är bilden så ville jag ha en rörelse på en fågel till höger i bilden och ha en eller två som var något så när stilla i vänster. Sedan att det råkade bli två i vänster del spelar mindre roll. Med andra ord, den stora skillnaden för mig är att oskärpan är en del av min idé med bilden och då är det lätt att avgöra om det blev på det sätt jag hade tänkt.

  Om man tar din bild på lommen så kan bara du svara på om den är lyckad eller misslyckad. Blev den som du hade tänkt dig? Sedan kan jag tycka något om bilden... men det är vad du tycker som till sist spelar roll.

  Jag tycker att naturfotografer i allmänhet är väldigt begränsade i sitt användande av rörelseoskärpa och det behövs mer av det...

  /Jimmy

  SvaraRadera