fredag 28 augusti 2009

Djurparksbilder


Denna lappugglan fotograferade jag i Nordens Ark i Bohuslän förra veckan. Är lite kluven beträffande det där med att djurparksbilder inte riktigt hör hemma under naturfotografier. Om man öppet redovisar ursprunget och inte påstår att man suttit långa tider i ett gömsle så tyckert jag att det är OK. Är lycklig över att efter två veckors internetavbrott äntligen vara tillbaka i bloggvärden igen.

/James :-))

3 kommentarer:

 1. Fin bild! Som du förstår så håller jag med om djurparksbilderna. Bara man berättar var det är taget så tycker jag att det är ok.
  /Birgitta

  SvaraRadera
 2. Härlig bild James!
  - För mig spelar det inte så stor roll om den är tagen i hägn eller i vilt. Skillnaden är inte så stor - dvs när man hör hur det går till på t ex havsörnsresorna. Här lockar man fram "vilda" rovfåglar med mat. Och frågan är om inte dessa fåglar är lika vana vid människor som din uggla här. Man har matat dem under så många år att de kommer fram så fort de ser den aktuella båten.
  - men de som var med och gjorde bilder kan ståta med att de har en "vild" havsörn på bild.

  /Mats

  SvaraRadera
 3. Jag var på en visning, har för mig det var Brutus Östling, där han berättade om Havsörnsfoto. Hur de preparerade fisken med en kork för att den skulle hålla sig vid ytan. Han hade en bild där fågeln höll en kork i klorna... Finast är väl om man bara kan betrakta djuren och deras naturliga beteende istället för att locka? Men det kanske är omöjligt i vissa fall...
  /Viktor

  SvaraRadera