lördag 5 september 2009

Se dig om........

Två bilder, tagna på samma ställe och 180 grader mot varandra. Tidpunkten mellan dem skiljer på 43 minuter, -den mörkare är tagen kl. 05:48 och den ljusa kl. 06:31.
Jag blir nu i efterhand förvånad över hur stor skillnad det är mellan dessa två "landskapsbilder". De är båda tagna den 19 Augusti och det enda jag har gjort (i princip) är att vända mig om. Ljuset på morgonen och tiden mellan dem påverkar såklart, men även det faktum att den ena är i rakt motljus (med gråfilter) och den andra är ut över havet i ljusets riktning.
Jag tycker bäst om den övre bilden, men tycker även om den undre bilden, trots att den ger mig lite "tråkighets-vibbar".3 kommentarer:

 1. Otroligt att bilderna kan få så olika karaktär.
  - Intressant. I övrigt gillar jag den översta!

  /Mats

  SvaraRadera
 2. Gillar också den översta bäst, den har mer liv i sig.
  Känner igen det där med ljuset. Det går fort här på västkusten. Om jag vaknar och ser fint ljus ut över havet så är det inte frukost som gäller utan kamera och stativ. Några minuter senare kan det vara för sent...
  /Birgitta

  SvaraRadera
 3. jag tycker att den övre med filtret är mest spännande. Hade inte den funnits som jämförelse hade ven den nedre betraktats med spänning, eller åminstone skönhet//Veronika

  SvaraRadera