söndag 6 december 2009

Tidig frukost i Millenium Park, Chicago


Det här är inga kreativa foton men kanske lite oväntade storstadsbilder?

Med svensk klocka i kroppen var jag ute redan i soluppgången. Fågeln (art?) tittade sig mycket vaksamt omkring mellan varje tugga men brydde sig inte mycket om mig. Kanske insåg den kallt att jag inte skulle ta frukosten från den? Ett staket fungerade bra som stöd för kameran och det stora skärpedjupet beror på att jag endast hade en kompaktkamera… gissa om jag ångrade mitt kameraval… Kom hem på lördageftermiddagen och hade entusiastiskt planerat att vara med på sista dagen av kursen/återträffen men insåg motvilligt att jag inte skulle vara en bra bilförare på söndag morgon… Hoppas återse er vid något annan tillfälle i stället.

/Martin

6 kommentarer:

 1. Häftigt med den lille pippin :-)
  - synd att du inte kunde komma. Men vi lär väl träffas senare.

  /Mats

  SvaraRadera
 2. Tack Mats, läste din text om fotokursen och inser vad jag missade. Lycka till med din bok som jag hoppas få se.

  Lite lustigt, för på första bilden skymtar en av de säkert tio fotografer med stativ som plåtade speglingarna i den blanka skulpturen i morgonljuset. Alla missade fågeln alldeles i närheten. Det gäller ju att se sig om :-)

  Mindre lustigt är det däremot för den lilla pippin som blir frukost åt den större pippin.

  /Martin

  SvaraRadera
 3. Härliga bilder, måste ha varit en spännande upplevelse!
  /Viktor

  SvaraRadera
 4. Vi saknade dig på kursen! Den var väldigt intensiv och utvecklande så det var synd att du missade den. Flera ska satsa på att vara med på någon av sommarkurserna eller weekend-kurserna så du kommer kanske att träffa några av oss där?
  /Birgitta

  SvaraRadera
 5. Vilken spännande upplevelse dina fina dokumentära bilder berättar om! Intressant med speglingen i kupolen i bakgrunden och kul med fotograferna.
  Du undrar vilken art - jag har konsulterat en erfaren ornitolog som berättar detta:
  Fågeln är en ung duvhök - amr. Goshawk, lat. Accipiter gentilis. Det är samma art som finns i Sverige men detta är den amerikanska rasen. De längsgående strimmorna med droppfläckar på bröstfjädrarna som syns så fint på bilderna och den bruna ryggfärgen visar att det är en ungfågel kläckt i år. En gammal fågel är blygrå på ryggen och har tvärbandat bröst. Duvhöken är en skygg fågel och hör egentligen hemma i storskogen. Ungfåglar är oförskräckta och kan om de är hungriga jaga i stadsmiljö som fågeln på din bild. Det massakrerade bytet kunde trots noggrant studium inte identifieras.
  /Margareta

  SvaraRadera
 6. Tack alla för glada kommentarer och fågelkunskap!
  /Martin

  SvaraRadera