måndag 14 december 2009

spawnpic @ naturbilden

Hej på er!


Satt och tittade på bilder på Wordpress-bloggar, (typ Terjes, Malins och min egen) och så satt jag och grunnade på varför det inte finns en trevlig presentation av bilderna när man klickar på bilden, den kommer upp i ett vanligt browserfönster med vit bakgrund. Så jag hackade ihop en php-sida där man kan ange sökvägen till bilden och få upp den centrerad med mörkgrå bakgrund och med "högerklickslås" (fungerar tyvärr endast för explorer-användare) i ett nytt fönster.


Så såg jag att även på Blogspot är det likadant. Mitt hack ligger på vår hemsida och är OK att använda för den som känner för det. Ta en titt här. Nedan har jag gjort ett exempel där jag även har valt bakgrundsfärg (vilket också går att göra...)


Taket

Ps. Gick Terje kursen också? Han står ju i listan till höger... ;)

2 kommentarer:

  1. J-klar så snyggt! Den snor jag direkt - stort tack Lasse!

    SvaraRadera
  2. Hej igen!

    Det verkar vara nåt skumt med att visa Blogspot-bilder med denna metod. Det kan ha med inloggning att göra! Vem som helst - till exempel en php-sida utanför Blogspot - kanske inte kan se bilder som man kanske måste vara inloggad för att se. Skall kolla mer på detta. På Wordpress funkar det i varje fall!

    :) Lasse

    SvaraRadera