måndag 24 september 2012

En strimma av ljus


Det är en häftig känsla att stå vid Tåkern på kvällen och vänta på dom inflygande tranorna. Inte helt enkelt att fånga på bild i det knappa ljuset men upplevelsen är trevlig.

4 kommentarer:

  1. :))) Vilken häftig bild. Nu måste du förklara! :) Är det myggor också?

    SvaraRadera
  2. För ganska många år sedan var jag och besökte tranorna i Hornborgasjön. Det började skymma men jag tänkte att jag nog hinner upp i ett fågeltorn innan det blir allt för mörkt. Jag hade lite svårt att hitta tillbaka sedan för jag blev stående i tornet ganska länge. Jag visste inte då att tranorna brukar flyga in till sjön på kvällen. Den gången flög de precis över huvudet. Jag hörde vingsuset när de flög förbi. Det var en otrolig upplevelse. Jag hade hoppats på något liknande denna kväll i Tåkern men tyvärr flög de inte riktigt så nära och dom flesta kom från "fel" håll. Det du ser på bilden Mats är tranor som är på väg att landa. Jag försökte få dom i siluett mot den lilla strimma av ljus som fanns kvar i horisonten. Myggen missade jag men det gjorde inget.

    SvaraRadera
  3. Nej, de är verkligen besvärliga. Jag jagade efter dem på Öland, men bilderna blev inte så mycket att hurra över//Veronika

    SvaraRadera