onsdag 13 januari 2010

Skata


Ja inte är det lätt med fågelfotografering. Så långt borta är de,och känsliga för ljud är de, för att inte tala om hur snabba de är. Skata från idag, det kanske ni ser, men det är nog knappt.
Hur fixar man vitbalansen för att få snö att se ut som snö?? Jag har provat med alla möjliga inställningar, men får det inte att funka. Gärna lite tips från er mina så kunniga naturfotografer.
I do love this blog!!!!!!//Veronika

3 kommentarer:

 1. Även om fågeln var liten så gjorde den hela bilden mer intressant.
  Men vitbalansen brukar fungera för mig om jag ställer den på skugga eller moln, men ibland fungerar ingenting för mig heller pga alla gatulampor.

  SvaraRadera
 2. Inte speciellt kunnig... men jag fotograferar alltid i RAW och ställer vitbalansen efteråt. Jag brukar sätta den till dagsljus 5000-5500 i de flest bilder där det bara förekommer naturliga ljuskällor. I övriga fall får man fundera, tänker lite som Måns ovan. I några bilder följer jag inte dagsljus regeln, som den ovan på vinterlandskapet, där jag upplevde den som för blå med 5500. I den har jag utgått från den vitbalans som kameran föreslår och ljusterat den något mot en lägre temperatur.

  /Jimmy

  SvaraRadera
 3. Tack Jimmy och Måns för era svar. Jag kämpar vidare, det finns rikliga tillfällen att tesat nu, kan man lugnt säga.//Veronika

  SvaraRadera