lördag 24 oktober 2009

Era synpunkter!

Mina försök med det abstrakta fortsätter och nu behöver jag er hjälp!
Tre bilder, samma motiv och komposition, liknande färmättnad, kontrast etc. Det som skiljer dem åt är själva texturen och jag vill gärna ha era synpunkter på vilken "oskärpa"(..eller textur) som ni gillar eller inte gillar. Förklara gärna även varför ni tycker som ni gör.

Bild 1:


Bild 2:


Bild 3:

7 kommentarer:

 1. Det var en svår fråga. Gillar bäst bild 1, den tycker jag vinner på att den är mer "lagom mycket" oskärpa i. Bild 2 och 3 har också fina kvaliteter men faller på att de är för oskarpa för mig. Dock gillar jag de lite mer markerade lodräta linjerna men sammantaget blir det ändå ettan.
  /Birgitta

  SvaraRadera
 2. Man får intrycket att alla tre är tecknade med pastellkrita. Den övre är lite för kontrastrik och den undre för randig. Så mitt val blir den mittre.

  SvaraRadera
 3. Jag håller med Birgitta, röstar på 1:an alltså!
  /Viktor

  SvaraRadera
 4. Klart svårt. Svårast är att välja mellan bild 1 och 2. Till sist faller jag för bild 1. Håller med om att bild 3 är för randig, även om jag tycker om randiga bilder, speciellt av stammar.
  //Ove

  SvaraRadera
 5. Ingen tvekan. 1! Men de två andra är inte på något sätt fel.
  - den här typen av bilder är de jag själv spenderar mest exponeringar på. Man måste hel enkelt prova sig fram. Men det viktiga är vad man själv tycker är bra! Det svåra är att olika brännvidder kräver olika exponeringstid samt rörelsemönster. Jag tycker du gör den här typen av bilder riktigt bra.

  /Mats

  SvaraRadera
 6. Jag tycker att bild 1 är mest tilltalande som enskild bild. Tycker själv att det ibland kan vara lite måtta på "skaket" och tycker om 1:an för att den avlägsnar sig "lagom" från den skarpa bilden. En nyfiken fråga, tillverkad i kameran, i PS med filter eller på annt sätt? //Lena

  SvaraRadera
 7. Jag tycker också att bild nr 1 är bäst. Skulle precis som Lena vilja veta hur du har fått fram den//Veronika

  SvaraRadera