lördag 15 januari 2011

SpårJag har inte många däggdjur på bild. Ser aldrig några när jag är ute och fotograferar, har inte tålamod att vänta in dem och tror dessutom att det inte finns några för att det är så mycket folk i Skåne så var skulle djuren få plats? Kaniner ser jag förstås ibland, men de rusar i väg i en sådan fart att jag aldrig bemödar mig om att försöka få dem på bild, men ett spår fångade jag i alla fall förra vintern.

Denna vinter har jag dock sett massor med spår i min lilla fotoskog. Inte bara kaninspår utan annat också. Jag är helt obildad på spår så jag vet inte vad det är för djur som traskat omkring där, men att det finns djur är i alla fall säkert. Vid ett tillfälle tror jag faktiskt att jag såg älgspår. Jag baserar det på att det var så oerhört långt emellan spåren så jag kan inte tänka mig vad det annars skulle vara? Och jag vet att det finns älg utanför Malmö också eftersom vi en gång körde över en med pågatåget :0(

Så nu när jag sett så mycket spår så känner mig lite sugen på att också försöka mig på lite djurbilder. Men vet inte om jag har tålamodet som krävs.

4 kommentarer:

 1. Vill du ha bilder på rådjur är områdena runt Borgeby slott och Lödde sandskog ganska säkra. Där finns även ett hägn med dovhjort.
  /James

  SvaraRadera
 2. Det heter Lödddesborg och inte Borgeby slott. Ligger intill vägen till Vikhög.
  /James

  SvaraRadera
 3. Vilken lyx ni har med inhägnade djur där nere i Skåne! Fin snöbild med spår fick du till.
  /Birgitta

  SvaraRadera
 4. Tack för tipset James, skall jag kolla upp! Och som du ser lyckas jag bara med spår, Birgitta, trots att djuren är inhägnade i Skåne ;0)

  SvaraRadera