måndag 9 augusti 2010

Geting


Stötte på denna skogsgeting en regnig dag när jag var ute med kameran. En fredlig insekt som klättrade runt i en strandveronika. Då och då hängde den upp och ner under blad och putsade antenner och huvud med frambenet när det blev för blött.
Här poserar den villigt och tittar in i min kamera. Fascinerande möte - det blev en helt annan upplevelse än getingar som besvärar vid matbordet. Getingar är fredliga om vi inte besvärar dem har jag förstått.
/Margareta S

6 kommentarer:

 1. Intressant studie och skön bild Margareta! :)
  /Rikard

  SvaraRadera
 2. Vilket porträtt! Man får verkligen kontakt med getingen. Snyggt!

  /Mats

  SvaraRadera
 3. I miniatyrbilden fick jag intrycket att det var en lika agressiv geting som vanligt men när man kollar närmare på den så ger den ett mycket vänligare och mer avslappnat intryck. Oväntat!
  /Peter

  SvaraRadera
 4. Tack för era kommentarer. Tyckte att det var kul att dela med mig av min upplevelse. Kameralinsen var rätt nära och den verkade inte störd av det. Den väntade väl på bättre flygväder och satt kvar när jag gick vidare till andra motiv.
  /Margareta

  SvaraRadera
 5. Vilken min den har! Det är ett bra porträtt du fått fram.
  /Birgitta

  SvaraRadera
 6. Gillar inte getingar i verkliga livet, men din bild gillar jag skarpt! Han har ett härligt uttryck och jag gillar de diagonala linjerna i grönskan.

  SvaraRadera